• No Products in the Cart

Goedkoop naar Parijs

Stiekem zijn we al een aantal keren naar Parijs geweest, toch was het een grote droom om het als vriendinnen te bezoeken. We zouden er een Insta friendly-tripje van maken, om de sfeer op te snuiven. Toch wilden we niet te veel geld kwijt zijn. Hoe zouden we dit aanpakken? Flixbus leek ons een leuk alternatief i.p.v. van een lange autorit en lastig parkeren in de binnenstad. We leggen in deze blogpost uit wat we low budget bezocht hebben, waar we verbleven en vertellen ook meer over de Flixbus. 

Flixbus is een firma…; voor nog geen 20 euro heen en terug konden we zo naar onze favoriete stad. Je zoekt gewoon op waar de bus langskomt, in ons geval was het Antwerpen. Tip: probeer vooral niet te late uren te kiezen. 

Sacre Coeur

De basiliek van de Sacre Coeur is een must van je trip. Je kan er gratis binnen kijken, of genieten van het indrukwekkende uitzicht bovenaan de trappen. Vergeet ook niet rond te slenteren op ‘Place du Tetre’ om het kunstsfeertje op te snuiven: dit is het bekende pleintje met schilders en portrettekenaars. 

Opera Garnier

Hiervoor hebben we inkom betaald. 

We waande ons in de feestzaal van Belle en het Beest. 

Het is gemaakt in 1862 en is rijk versierd met bladgoud, marmer en prachtige muurschilderingen. 

Jardin de Luxembourg

Dit is het grootste en mooiste stadspark van Parijs. We troffen er prachtige terrassen, brede lanen en fantastische standbeelden. Toegang tot het park is ook gratis. 

Hangen bij het Louvre

Aangezien we ooit met de school al in het Louvre waren geweest, vonden we het voldoende om nog eens het langs de buitenkant te bezoeken. 

Wandelen langs de Arc de Triompf

59 Rivoli

Deze gratis te bezichtigen kunstgallerij overtrof onze verwachtingen. Het heeft wel 6 verdiepingen met een spirale trap met kleurrijke kunstige muren. We zijn er een uurtje geweest en bovendien lag het op een centrale locatie. 

Wandelen langs de Seine

Vervoer in Parijs

In Parijs reis je heel snel en gemakkelijk met de metro. Hiervoor kan je verschillende kaartjes kopen, meestal heb je wel genoeg aan zone 1 en 2. 

Hiervoor zijn er meerdere opties: 

  • enkele reis: kost ongeveer € 1,90
  • tienrittenkaart → €14,90
  • Paris Visit Card voor 1 dag €11,65, 5 dagen €63,00 
  • Voor meer actuele prijzen kijk op de website van RATP

Je kan ook een Mobilis ticket kopen. Dit is een dagpas (waar niet veel reclame voor wordt gemaakt). Deze kost €7,50 voor zone 1 en 2 en €10 euro vor zone 1-3.

april 20, 2022

RELATED POSTS

LEAVE A COMMENT