• No Products in the Cart

Viva Mexico

Mysterieuze Maya tempels, taco’s, turquoise cenotes, exotische jungle en zoveel meer. Mexico is vooral een land van mooie contrasten en bakken vol cultuur.

Zelf bezocht ik Mexico twee maal (zo hard ben ik eraan verkocht) en kan ik aanraden om vooral Yucatán te bezoeken. Een avontuurlijke reis… met de nodige relax momentjes. 

Playa del Carmen 

Een gemakkelijke uitgangsbasis voor je trip met veel hotels, resorts, tours/activiteiten, nachtleven, restaurants enz. Wij waren vooral onder de indruk van de street art en kleine eettentjes zoals ze zeggen: “A balanced diet is a taco in each hand”.

Chichén Itza en Valladolid  Ik Kil Cenote

Deze drie plaatsen worden vaak als package deal aangeboden en zijn dus gemakkelijk combineerbaar. Chichén Itza is een must see in je trip met de piramide van Kukulcán. Dit staat op de werelderfgoedlijst van UNESCO. De piramide werd in de 9de eeuw door de Maya’s gebouwd (en gerestaureerd in de 20e eeuw). Het complex was echt enorm groot, we hebben zo’n ruim twee uur rondgelopen met de gids (in de vlakke zon), dus tip: neem genoeg water mee en draag zeker een pet. Wat wij het leukste vonden aan de Chichén Itza was de slangengod ‘Kukulcan’, deze kon je ook zien op het gebouw.

Valladolid vonden wij ook echt geweldig om te vertoeven. We wisten niet waar eerst kijken voor de meest fotogenieke plekjes te vinden: colors all the way. Bij zonsondergang komt jong en oud samen op het centrale plein en heerst er zelfs nog meer gezelligheid.

Wij hebben bij deze trip ook de ultrablauwe ‘Ik Kil Cenote’ mogen bezoeken. Toch was het te lang aanschuiven op deze warme dag om er eens in te duiken.

Isla Mujeres 

Aangezien het in de zomerperiode ‘zeewierseizoen is’ aan de kustlijn (zeker on-line checken) waren we al snel geïnteresseerd om dit eilandje te bezichtigen (geen zwarte priktoestanden). Dit doe je met de ferry vanaf Cancun.   En of het de moeite was: het fluoriderend blauw water, tropische palmbomen en witte stranden gaven al snel de Caribische vibes. Wat je dan zeker ook moet doen is het onderwatermuseum gaan bezoeken: ‘MUSA’. . 

Isla Holbox

Hier hebben we onze ogen goed de kost kunnen geven. Wegdromen op dit eiland is geen probleem. Een goede combinatie van the beach life, street art en gekleurde hutjes met rieten daken. Er is ook een optie om een fiets, golfkarretje of brommer te huren.

Cozumel

Yucatan staat met zijn grote koraalriffen gekend om er te duiken of te snorkelen. Je kan er voor kiezen om met dolfijnen te zwemmen, roggen te zien en zeeschildpadden te achtervolgen. 

Op een andere dag zijn we ook naar ‘El cielo’ geweest: echt de ‘hemel op aarde’ met veel zeesterren op de bodem van de zee. Een grote verrassing was de ontmoeting met een grote manta rog.

Casa Tortuga

Dit is gemakkelijk te bereiken vanuit Tulum. Wij vonden deze cenotes leuker dan de ‘Ik Kil’ Cenote… je krijgt er namelijk 4 voor één. Er is ook een zipline die je over de ultrablauwe cenotes en de jungle brengt. 

Sian Kh’an

Yes, eindelijk wat meer privacy in Mexico. Sian Ka’an is een minder toeristisch natuurreservaat (ook UNESCO). We zagen hier vooral een zeeschildpad en verschillende dolfijnen met onze boot. 

Cobá 

Cobá  vonden wij één van de hoogtepunten van de reis. Deze ruïnes zijn nog belangrijker (centrum van de Maya’s) en ouder dan de Chichén Itza. Het ligt op de weg tussen Tulum en Valladolid.

Tulum 

Deze influencer hotspot mag hier zeker niet ontbreken. Dit is perfect voor de layed back, bohemian rich kid life style met tientallen beach clubs, hippe cafés, yoga retreats enz. Het is gemakkelijk om vanaf hier uitstappen te doen zoals de boven vermeldde cenotes (zelfs meer) en Cobà.

Las Coloradas 

Deze pink lagoon vonden wij geweldig (we waren dan ook op girls trip). Flamingo’s spotten, maar ook stoer krokodillen eten geven op een stokje (grensverleggend wel). We sloten deze trip af met natuurlijke wellness: een modderbadje van wit klei. 

Zouden we Mexico nog een keer bezoeken? Twee keer is toch al genoeg zou je denken? Ons antwoord is volmondig JA. Yucatan is maar het topje van de ijsberg, er is nog heel wat te doen en te ontdekken.

Gebeten door Midden-Amerika?

Lees onze ervaringen in Cuba of de Dominicaanse Republiek!

mei 7, 2022

RELATED POSTS

LEAVE A COMMENT