• No Products in the Cart

Bangkok in zeven impressies

Bangkok is een stad die je op meerdere vlakken direct verrast. De ravisante gouden tempels, immer vriendelijke bewoners en vooral het eten… mannekes het eten is hier niet te beschrijven lekker.

Zelfs onder een drukkend klimaat met een uiterst hoge luchtvochtigheid, konden we geen genoeg krijgen van deze innemende metropool. Het is niet evident om samen te vatten wat je best allemaal kan doen tijdens je verblijf hier, maar voor jullie zetten we onze zeven impressies van Bangkok op een rij.

1. Wat Pho

Het is gebruikelijk in Thailand dat een tempelcomplex (‘Wat’ betekent tempel) bestaat uit een hele reeks van kleinere gebedshuizen, afgewerkt met goud en glitter en aangevuld met gouden beelden en omringd door proper onderhouden groenpartijen en de meest kleurrijke torens. Wat Pho is met meer dan 100 religieuze gebouwen het grootste en oudste tempelcomplex van de stad en tevens de thuis van de immense liggende gouden Buddah. Deze grijnzende, gouden klepper is 15m hoog, 45m lang en is de meest bezochte locatie van Bangkok.

2. Chinatown

Een bezoek aan deze wijk moet je zeker doen in de avond. Roodgele banners decoreren het straatbeeld terwijl ontelbaar veel kraampjes langs de weg je de meest uiteenlopende gerechtjes voorschotelen. Een geur-en lichtspel dat een waar genot is voor de zintuigen. Het is moeilijk te kiezen wat te eten, maar we vonden in een zijstraatje een zaakje waar we voor een klein prijsje een hotpot kon delen. Je krijgt een soort wok-gourmetstel op je tafeltje waar je zelf vlees en groentjes op kan bereiden.

Let op: maandag sluiten deze food markets.

3. The Grand Palace

Volgens alle toeristische brochures de nummer 1 bezienswaardigeid van de stad. Dit domein is 26 vierkante kilometer en huist meer dan 100 gebouwen, waaronder het befaamde Wat Phra Kaew en de smaragdgroene Buddah. Je zal ook hier achterover vallen van de overdaad aan zilver, glitter, goud en edelstenen. Er komt gewoon geen einde aan. Nadat we dit religieuze gedeelte bezochten, slenterden we (met mond wagenwijd open) verder naar het koninklijke gedeelte. Het valt op dat deze vijf gebouwen een eerder Engelse stijl hebben, wat toch een aparte stijlbreuk is. But hey, who are we to judge.

4. Tempel van de dagenraad (Wat Arun)

De Tempel van de Dageraad ligt aan de overkant van de rivier en is vanaf The Grand Palace makkelijk te bereiken met een watertaxi. Na de vele gouden gebouwen was deze tempel een leuke afwisseling. Vele kleurrijke torentjes zijn netjes geordende rond een gigantische centrale toren en het detail van de versieringen doet je blijven zoeken naar nieuwe illustraties en afwerkingen.

5. Khoa Sarn road en Soi Rambuttri

Van een hele dag staren naar al dat goud, en in cominatie met de warmte, krijgt een mens wel eens zin in een fris pintje en een lekkere hap. Khoa Sarn road en de daarnaastgelegen Soi Rambuttri staan bekend om hun bars en restaurantjes. Je kan er cheap shoppen, stevig en betaalbaar uitgaan en als je helemaal gek wil doen… schorpioen of tarantulla op een stokje eten. We raakten verzeild in een bar waar we, tot onze grote consternatie, een hele avond konden meezingen met enkele Thaise groepjes die Engelstalige rocknummers coverden. ‘Wondelwall’ en ‘Have you evel seen the lain’, klonken nog nooit zo speciaal.

6. Wat Don Cemetery

Origineel was het plan om het bekende ‘Sathorn ghost tower’ te bezoeken. Deze bombastische constructie van 49 verdiepingen staat leeg sinds 1997 en was tot voor de pandemie een zeer gegeerde spot voor urban explorers. Helaas wordt het domein tegenwoordig goed beveiligd en de toren beklimmen is dus niet meer mogelijk. Gelukkig liepen we een locale Youtuber tegen het lijf die ons een alternatief voorstelde.

Wat Don Cemetery is een vervallen Chinees kerkhof dat volgende de urban legends de meest behekste plaats is van Bangkok, alleeja… `s Nachts dan toch. Want overdag krioelt het hier van de sporters. Er werd een looptraject aangelegd, dat tussen de graven loopt, er is een gym, basketbalvelden, vechtsportfaciliteiten,… noem maar op. Dat alles met op de achtergrond het gekweil van oude mesen die karaoke zingen.

7. Rondwalen en street food uitproberen

Probeer zeker eens de kaart of Google Maps weg te steken en ‘op de wilden boef’ door de stad te wandelen. Thaise mensen zijn uitermate blij met een toeristisch bezoekske en deze dankbaarheid tonen ze door hun blinkende oogjes, biddende handjes en (als ze geen mondmasker aanhebben) een ontwapenende glimlach. Zeker als je iets koopt van hun kraampje. Een Pad Thai bijvoorbeeld zou je normaal niet meer dan 100 Bath (2,7 euro) mogen kosten. Prijzen die in België van toepassing waren ver, ver in het verleden… toen de dieren nog konden spreken. Niet verwonderlijk dat ik die immer aanwezige Thaise glimlach altijd kon beantwoorden met een contente Kempische smile.

Tips van locals (naargelang interesse, budget en tijd)

In drie dagen hebben we flink wat afgestapt. De hitte werd wat veel dus we zochten een weg richting het Zuiden van het land. Wat we je zeker nog kunnen aanraden, moest je meer tijd hebben:

De Moon rooftop bar, een glazen Skywalk, de Flower market of een floating market buiten het centrum, Lumphini park (veel locals doen hier ‘s morgens aan Thai Chi), een Muay Thai gevecht bijwonen of een kanaal tour met een longboat. Je zal je dus niet vervelen.

Wij zeggen gedag tegen deze overweldigende stad en gaan eilandhoppen in het Zuiden.

Lees er meer over in onderstaand artikeltje.

september 22, 2022
september 27, 2022

RELATED POSTS

LEAVE A COMMENT